26x140 Radiata laudelauta

26x140 Radiata laudelauta 12,90

Lisätiedot

26x140 Radiata lämpökäsitelty laudelauta

12,90€/jm

Lämpökäsitelty radiatamänty on väriltään lämpimän tummanruskeaa ja sopii niin sisällä kuin ulkonakin käytettäväksi. Sävy on tavallista lämpökäsiteltyä mäntyä tummempi ja puun kaunis syykuvio on paremmin näkyvissä. Lämpökäsittely poistaa pihkan ja parantaa mittapysyvyyttä kosteuden vaihdellessa. Lämpökäsitellyn radiatan tuoksu on alkuun voimakkaampi kuin muiden lämpökäsiteltyjen puiden. Tuoksu kuitenkin laimenee asennuksen jälkeen nopeastikkin, riippuen tilan tuulettumisesta.

Saunassa käytettävä lämpöpuu suositellaan käsiteltäväksi parafiiniöljyllä, mikä syventää kauniin ruskeaa väriä entisestään, tuo kauniit puunsyykuviot esille sekä helpottaa lauteiden puhtaanapitoa. Öljy levitetään ohuena kerroksena ja tarvittaessa useampaan kertaan. Ennen toimenpidettä kannattaa kuitenkin tutustua käsittelyaineen käyttöohjeeseen.

Radiata mänty on suosittu puu viljellyissä metsissä nopean kasvun ja monien käyttötarkoitustensa vuoksi. Laji on lähtöisin Pohjois-Amerikan länsirannikolta ja sitä kasvatetaan Uudessa-Seelannissa, Australiassa, Chilessä ja Etelä-Afrikassa.

Kysy tarjous!